Skola & bokcirklar

16/9 Litteraturpriser, Skola & bokcirklar

Finalisterna till Man Booker Prize 2015 har just presenterats.
De gör alltid så fina läsguider till romanerna! Se t.ex den till jamaicanen Marlon James:  A Brief History of Seven Killings om mordförsöket på Bob Marley eller  till Chigozie Obioma:  The Fishermen, som utspelar sig i Nigeria på 1990-talet

13/9 Barn & ung, Skola & bokcirklar

Förlaget Hjulet har kommit ut med flera bilderböcker lagom till bokmässan, som också gästades av Illustratören Roger Mello och författaren Ana Maria Machado .
Se program   Folder om brasiliansk barnlitteratur

 

 

20/12 Barn & ung, Skola & bokcirklar

Grundarna av barnbokhandeln har sedan starten 2003 drivit ett visionärt arbete med barn- och ungdomslitteratur från hela världen, men nätbokhandelns priser är svåra att konkurrera med, 

27/8 Barn & ung, Skola & bokcirklar

Om afrikanska barnboksförfattare, crossover-litteratur för ungdomar, serier, bilden af Afrika mm. 110 sidor inspirerande läsning rikt illustrerad av bl.a Piet Grobler.
Lärare, förskollärare, bibliotekarier och privatpersoner kan beställa från Världsbiblioteket i Stockholm. Enstaka ex gratis. Vill du beställa fler?
 

7/6 Skola & bokcirklar

Nina Frid, initiativtagare till bokcirklar.se, har på uppdrag av ABF skrivit denna rapport som även ingår i nyutkomna "Slutet på boken är bara början- om läsarsamtal, bokcirklar och bibliotek", BTJ förlag.
 

 

 

  • Dela: