Lördagens stora bröllopsfest

Äntligen gifter sig Mma Makutsi! Mma Makutsi blir allt oroligare när den stora bröllopsdagen närmar sig. Och tillståndet på Damernas detektivbyrå speglar hennes känslor … Damernas detektivbyrå har fått i uppdrag att utreda ett känsligt fall: någon attackerar oskyldig boskap.

Vackra flickors lott

Mma Ramotswe är bekymrad. Allt står inte rätt till med hennes fästman, mr J.L.B. Matekoni. På sista tiden har han inte varit sig själv utan suttit hemma och grubblat. Mma Ramotswe måste ta till sin detektivskicklighet för att finna orsaken till hans problem.

Damernas detektivbyrå

Möt Botswanas enda kvinnliga detektiv i en unik deckare som väckt uppmärksamhet över hela världen.

Giraffens tårar

Mma Ramotswe är en lyckligt lottad kvinna. Livet är gott och hennes detektivbyrå är en succé. Som Botswanas första kvinnliga detektiv har hon fullt upp med att hjälpa människor med problem, och hon gör det oftast till allas belåtenhet.

Kalaharis skrivmaskinsskola för män

Fjärde delen i serien om Botswanas mest kända detektivbyrå!

Flickan som gifte sig med ett lejon

I Flickan som gifte sig med ett lejon, har Alexander McCall Smith samlat en rad tankeväckande och underhållande berättelser från Afrika. Läsare av hans succéserie om Damernas detektivbyrå kommer att känna igen miljön, som också här är Botswana och Zimbabwe.

I muntra damers sällskap

Mma Ramotswe har mer att göra än vanligt på Damernas detektivbyrå. Hon konfronteras med en inkräktare i sitt eget hem och blir förbryllad över en pumpa som mystiskt dyker upp på hennes trappa. Hennes man, mr J. L. B. Matekoni har också fullt upp.

Lycka och ett par blå skor

Sjunde fristående delen om Damernas detektivbyrå!

Den gode maken på Zebra Drive

Åttondefristående delen om Damernas detektivbyrå!

Miraklet på Speedy Motors

Niondefristående delen om Damernas detektivbyrå!