Om Världslitteratur.se

Världslitteratur.se är del av ett projekt som drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm, med syfte att lyfta fram världslitteraturen – en term som vi här låter stå för litteraturen från Afrika, Asien och Latinamerika. Vi vill presentera författarna och deras översatta verk i både tryckt form och genom en webbsajt.

Materialet ska kunna användas av alla läshungriga eller kunskapstörstande som inspirationskälla och uppslagsbok, och kanske ge förlag och översättare nya uppslag. För lärare och elever finns en särskild ingång med pedagogiskt material, och bokcirklar har mycket att hämta.

Webblatsen bygger i vissa delar på den tidigare sajten macondo.nu, som formades med samarbetspartners som bl.a Bokförlaget Tranan, och ett nät av andra intressenter och entusiaster. 

På Världslitteratur.se finns författarbiografier, presentationer av översatta romaner, dikter och noveller i antologier, m.m. Litteraturhistoriska artiklar om olika länder och världsdelar finns också. Dessutom presenteras nyheter, uppgifter om litterära pris, recensioner, länkar till andra webbsidor om litteratur och författare m.m.

Vad finns med? Ambitionen är att täcka de flesta romanerna och diktsamlingarna översatta till svenska . En del essäer och fackböcker tas också upp, liksom antologier och barnböcker. Sajten kommer att fyllas på, uppdateras och utvecklas kontinuerligt. Vi vill också göra något för tillgängligheten av moderna klassiker från Afrika, Asien, Mellanöstern och Latinamerika.

Kontakta oss gärna!