Barn & ung

  

26/5 Barn & ung

Den fristående webbplatsen för arabisk barnlitteratur, arabarnlitt.se, drivs av Internationella Bibliotekets Elisabet Risberg. Förutom korta innehållsbeskrivningar av barnböcker skriver hon om nyheter och evenemang relaterade till den arabiska barnboksmarknaden

11/4 Barn & ung, Litteraturpriser

Den kinesiske författaren Cao Wenxuan har tilldelats året HC Andersen-pris på barnboksmässan i Bologna för sin författargärning! På svenska finns Fjäderns resa, med illustrationer av en annan HC Andersen-pristagare: Roger Mello, (förlaget Hjulet, 2014) och Rök med illustrationer av Yu Rong (Vombat förlag, 2016)  Läs mer

6/4 Barn & ung, Litteraturpriser

2016 års vinnare av Alma-priset är den flerfaldigt belönade författaren Meg Rosoff från USA. Juryns motivering framhöll Rosoffs styrka i att ”på en gnistrande prosa” skildra ”människans sökande efter mening och identitet i en besynnerlig och bisarr värld.” Bland de nominerade kandidaterna fanns författare, illustratörer och organisationer från 59 olika länder, som alla arbetar för en utveckling av barnkulturen.

30/3 Barn & ung

Inspirerade av Svenska barnboksinstitutet har Världsbiblioteket gjort sin egen bokprovning med fokus på den utgivna barn- och ungdomslitteraturen i Asien, Afrika och Latinamerika.

30/3 Barn & ung

Svenska barnboksinstitutets bokprovning visar att utgivningen av barn- och ungdomslitteratur ökar i Sverige för sjätte året i rad. År 2015 gavs det ut 2 089 barn- och ungdomsböcker i Sverige. Det är en ökning med 229 titlar, vilket innebär att utgivningen återigen är rekordstor. Utav samtliga verk är 56% svenska original och redan förra året poängterade Sbi att de svenska originalen inte har dominerat så här stort sedan 50-talet.

Sidor

  • Dela: