Det glödande lövet

Det glödande lövet är en ordlös grafisk roman som utspelar sig i ett drömlikt tempo, i en dyster metropol skildrad i grå och blå toner.

Broderier

Serieroman på temat kvinnans vardag i Iran. Nio kvinnor samlas kring samovaren och delar med sig av hemligheter, önskningar och misstag. Bl.a. om hur man undslipper arrangerade äktenskap, hur man kan lådsas vara oskuld och om fördelarna med att vara älskarinna.

Persepolis

Samlingsutgåva av Marjane Satrapis självbiografiska serie, Persepolis,

En evighet i Tanger

Gawa, en ung man från Gnasville - en påhittad stad som symboliserar alla afrikanska storstäder - befinner sig i Tanger efter en lång resa. I denna stad, alldeles utanför den europeiska fästningen, väntar Gawa på ett tillfälle som troligtvis aldrig kommer att dyka upp.

Kyckling med plommon

Marjane Satrapi berättar den tragiska historien om sin mammas farbror Nasser Ali Khan, en gudabenådad musiker i 50-talets Teheran. Efter att hans hustru slagit sönder hans älskade tar (en iransk luta) bestämmer han sig för att dö.

Persepolis del 3

Persepolis, del 3är fortsättningen på Marjane Satrapis mycket uppmärksammade självbiografiska serieroman. Det är en gripande berättelse om en flickas väg in i vuxenvärlden och sökande efter identitet.

Persepolis del 4

Persepolis, del 4 är den sista delen av Marjane Satrapis mycket uppmärksammade och kritikerrosade självbiografiska serieroman.

Förlagsinformation

Svalornas lek

Svalornas lek är en självbiografisk serieroman från inbördeskrigets Beirut. Zeina Abirached växte upp bara några meter från demarkationslinjen, en plats där granatbeskjutning, utegångsförbud och grannar som dödades var en självklar del av vardagen.