Alla floder flyter mot havet

När israeliska Liat av en tillfällighet stöter ihop med palestinske Hilmi en stormig eftermiddag på ett kafé i Greenwich Village i New York, faller hon handlöst för honom.

De sju goda åren

De sju goda åren utspelar sig under de sju år som går mellan författarens sons födelse och hans fars död. Även om det är sju goda år, ryms här ett stort mörker.

Det blå mellan himmel och hav

Familjen Baraka lever ett stilla liv i byn Beit Daras, belägen i Palestina längs den gamla karavanvägen mellan Egypten och Syrien. Umm Mamdouh (ordagrant Mor till Mamdouh) blir tidigt änka och är känd i byn för att stå i nära förbindelse med djinnen Sulayman.

Okänt hot

En sprängladdning hittas i en väska nära ett daghem i en förort till tel Aviv. Några timmar senare mottar polisen ett hot. Det visar sig bara vara början på något mycket större och mer skrämmande.

Falafelkungen är död

I romanen skildras en dag i familjen Dadons liv i en liten stad i norra Israel, på gränsen till Libanon.

Vänner emellan

"På kibbutzen är det tänkt att alla ska vara vänner. Men väldigt få är det."

Det eviga folket är inte rädda

Yael, Avishag och Lea växer upp tillsammans i en dammig israelisk by vid den libanesiska gränsen. De går sista året på gymnasiet och försöker lindra den känsla av leda som är typisk för tonårstiden. Efter examen blir de inkallade till armén för militärtjänstgöring. Yael utbildar skyttar.

Goda intentioner

En samling rappt berättate historier från Israels skuggsida. Lika underhållande för stunden som de är allmängiltiga och tänkvärda som små filosofiska betraktelser.

Förlagsinformation

Egen eld

Kommer ut september 2012

Ett par, gifta sedan länge, tillbringar en ovanlig vecka på var sitt håll. Ya´ari som är ingenjör ägnar tiden åt att sköta sin gamla pappa, sina barn och barnbarn. Hans fru Daniela flyger från Tel Aviv till Östafrika för att ta farväl av sin äldre döda syster.