Kikis expressbud : en häxa för mycket

Översättare:
Original: Majo no takkyubin sono-3
Barn Japan
Ämnesord:

Kikis expressbud, en häxa för mycket är den tredje boken om den unga häxan Kikis äventyr och utmaningar. Efter äventyren i den första två böckerna, återvänder Kiki till sin adopterade hemstad Koriko och sitt jobb som flygande expressbud. Kiki blir utsatt för en komplott av en yngre häxa som försöker nästla sig in i Kikis liv och ta över hennes vänner, och till och med hennes katt! Under äventyrets gång ställs Kiki inför svårigheter att hantera sin svartsjuka och känslor av otillräcklighet.

Böckerna om Kiki är väldigt uppskattade i hemlandet Japan och den Oscarbelönade Hayao Miyazaki har gjort en animéfilm baserad på Kikis expressbud. en fantasyfilm, baserad på Kadonos böcker om den unga häxan Kiki hade premiär 2014

Kiki började plötsligt darra i hela kroppen. När hon gjorde det, så flög plötsligt orden ur henne. Det var ord som beskrev hennes egna, genuina känslor, och som inte hade ett dugg att göra med att tävla emot någon annan: Jag är kär i Tombo. Jag är kär i Tombo, och jag är kär i hela den här staden som Tombo bor i.

Förlagsinformation

Anmärkning 

Illustratör: Alyssa Ayeb