Några sätt att fira Världsbokdagen + ett smakprov

Idag 23 april är det Världsbokdagen och bibliotek och bokhandlar ordnar aktiviteter och författarmöten. Här några tips hur du kan möta författare via en skärm nära dig:
Spännande författarmöten spelas in under festivaler och andra tillfällen. Några exempel:
På Ur Play finns föreläsningar och samtal från Stockholm Literature 2017, bl.a två med Moshin Hamidoch ett samtal mellan Petina Gappah och Jason Diakité. Från tidigare år finns fler samtal på UR Skola, t.ex  medJamaica Kincaid och  med Samanta Schweblin . Från Bokmässan  i Göteborg 2017 finns bl.a  samtal med Eka Kurniawan och med Arundhati Roy.
Internationell författarscen, Kulturhuset har publicerat många av sina författarsamtal som podcast.. Författarscenen i Malmö har filmat eller bandat många spännande samtal.

Lästips: Kolla Årets utgivning och få tips om nya och kommande böcker.

Världsbokdagen har utökats till att även uppmärksamma upphovsrätten. Vi vill göra det genom att ge ett smakprov på vår kommande e-bokpublicering av några klassiska persiska verk, där upphovsrätten för översättningen gått ut och verket är fritt. Här en fabelsamling från 1400-talet, Anwar-i-Sohaili, som tillhör en tradition av s.k furstespeglar, som skapades i olika versioner och epoker i Indien-Mellanöstern, t.ex. Pañcatantra, Kalīla wa Demna och Fables of Bidpay.