Sara Shilo שרה שילה

* 1958 i Jerusalem

Sara Shilo, född 1958 i Jerusalem, har tidigare gett ut barnböcker och arbetat med barnteater. Hon romandebuterade 2005 med Falafelkungen är död, som väckte stor uppmärksamhet och tilldelades en rad priser, däribland Israels största litterära utmärkelse, Sapirpriset.
Hon har rötter i Syrien och Irak och bor med sin familj i en liten stad i norra Israel, nära gränsen mot Libanon. I en sådan stad i periferin, befolkad av judar med rötter i östliga eller muslimska länder, utspelas också hennes roman. 

I en intervju i nättidningen The Jewish Chronicle online har Sara Shilo berättat att hon vid fyrtio års ålder läste Be My Knife (She-tihyi li ha-sakin) av David Grossman och insåg att hon själv ville uttrycka sig i romanform. Hon tog kontakt med författaren, som uppmuntrade hennes skrivande och blev mentor för hennes första roman.

Förlagsinformation

Bibliografi – böcker

I romanen skildras en dag i familjen Dadons liv i en liten stad i norra Israel, på gränsen till Libanon. Simona är änka och ensam mamma. När hennes make, stadens okr...