Pachinko

I en liten fiskeby i Yeongdo, Korea föds 1911 Sunja, den efterlängtade dottern till fattiga men stolta föräldrar. Men när Sunja blir gravid med en gift yakuza hotar hela familjens tillvaro att falla samman.

Poeten

Yi Munyôls roman Poeten skildrar den berömde 1800-talspoeten Kim Pyôngyôns levnadsöde.

Ett ungdomsporträtt

Denna självbiografiskt baserade novellsvit (Vid flodmynningen, Vår glada ungdom, och Vintern det året) utspelar sig under slutet av 60-talet.

Regnskuren och andra koreanska noveller

Denna antologi med moderna koreanska noveller av i sitt hemland välkända författare ger en fin inblick i den sydkoreanska litteraturen av idag.

Fråga månskenet om vägen

Ett urval av ett femtiotal av Ko Uns zenbuddhistiska dikter.

Anders Karlsson

Det kala trädet

Koreakriget dundrar på avstånd, det är vinter och kallt, kallt. Träden står kala i Seoul. Men i tonårsflickan Lee brinner viljan att inte försvinna in i psykisk sjukdom, som sin mor.

Stundens blomma

2005 utgavs Tiotusen fotspår och andra dikter på svenska. Där möter vi en anekdotisk och berättande poesi. 2006, utkommer Stundens blomma, en diktsamling av helt annat slag. Här är dikterna korta och förtätade, ibland illuminerade av plötsliga snilleblixtar, alltid präglade av visdom.

Tiotusen fotspår och andra dikter

Under sina år i fängelse i början av 1980-talet började Ko Un reflektera över alla de människor han träffat under sitt händelserika liv och ut ur detta växte Maninbo, ett pågående projekt inom ramen för vilket Ko Un skriver dikter om alla dessa människor.