Opera

Xia Feng tyckte inte om att Xia Tianzhi spelade opera. Dels hördes det överallt i byn, dels skrällde det och levde om så att han inte kunde sova.

Joburg blues

Huvudpersonen är föräldralös, uppvuxen hos munkar, journalist, 18 år i fängelse under apartheid, skottskadad, två omtumlande kärlekshistorier, uteliggarliv, trumpetspel som enda tröst och uttrycksmedel.

Visslaren

En oktobermorgon, ett tyst och ihållande regn. En främling anländer till byn och söker skydd i kyrkan, där solens strålar silar in genom fönstren. Stundens ingivelse får honom att vissla en melodi, och han tänker att denna kyrka måste vara en av de bästa miljöerna i världen att vissla i.

Golden Gate

Golden Gate är något så ovanligt och sensationellt som en nutida roman skriven på vers.

Moskvasymfonin

Men så här är det: Vissa människor är fria men deras tankar instängda, andra människor bakom galler känner sig fria Så lyder några rader ur Nazim Hikmets långa diktMoskvasymfonien som publicerades 1952 i Sofia, men skrevs under de tretton åren mellan 1938 och 1950 då han satt i fängelse i sitt he

Kärlekens musik

Kärlekens musik utspelar sig i London, Wien och Venedig och handlar om två musiker, två unga människor som är beredda att offra allt för sin konst. Det är berättelsen om en man som trodde att han för alltid hade förlorat den kvinna han älskar.

Förlagsinformation