Trekropparsproblemet

Mot bakgrund av Kinas kulturrevolution skickar ett hemligt militärt projekt signaler ut i rymden för att etablera kontakt med utomjordingar. En utomjordisk civilisation på randen av förstörelse fångar signalen och planerar att invadera jorden.

Remote Control

I ett framtida Ghana vandrar en tonårig flicka från stad till stad, med en skygg räv som enda sällskap. Det sägs att hon är Dödens adoptivdotter, och hennes livsförgörande krafter sprider skräck vart hon går.

Binti : Nattens magiska mask

Del 3 i Binti-trilogin.
Med ny teknologi i kroppen, som ger henne möjlighet att se in i framtiden, kämpar Binti för att försona Khoush-folket och utomjordiska maneter. En gammal vänskap kan hjälpa henne.
Binti har tilldelats Hugo och Nebula Award.

Zoo City

Zinzi December har en Sengångare på ryggen, försörjer sig på nätbedrägerier och har en särskild talang för att hitta försvunna föremål. När en äldre kvinna hittas död dras hon in i ett virrvarr av försvunna personer. Skuldsatt upp över öronen åtar hon sig motvilligt ett uppdrag.

Rosa slajm

Som ett klärvoajant förebud om den kommande pandemin skrev Fernanda Trías redan 2018 Rosa slajm, en olycksbådande science fiction-dystopi om en värld där en epidemi har brutit ut.

Binti : Hemkomsten

Del 2 i Binti-trilogin.

Binti : Ensam

Del 1 i Binti-trilogin.
När den ungahimba-flickan Binti antas till det prestigefylldaintergalaktiska Oomza-universitetet blir det början på ett äventyr inom den genre som Okorafor självkallar för African futurism.
Trilogin har tilldelatsNebula Award och Hugo Award.

Råttans år. Fem noveller

Under ett träd i närheten ligger en hög med stenar. Av formen och färgen att döma har de valts ut för ändamålet och högen tycks verkligen ha en särskild form, det finns något estetiskt tilltalande över den. I trädet hänger kropparna av arton döda hanar.

Människans spegel

Hao Jingfang är tillbaka på svenska med "Människans spegel" där temat är artificiell intelligens. I novellerna går hon på djupet i människans natur, som blir tydligare i en värld där AI spelar en allt större roll. Vad är det som utmärker oss människor egentligen? Är det våra känslor?

Slutet på människan

Och ordet är ett svart hål, inte bara eftersom den information som det suger i sig bearbetas och omprogrammeras av det, utan för att detta svarta hål i sig är ett hologram som projiceras ner från högre dimensioner ovarnför och bortom själva ordet, så att allt som du ser, förstår och känner till b