Återvändarna

Luanda, 1974. Rui är femton år. Han har levt i Angola hela sitt liv och har aldrig besökt sina föräldrars hemland Portugal. Men när det portugisiska kolonialväldet faller samman måste familjen – i likhet med tusentals andra – snabbt lämna landet.

Matteo blev arbetslös

Aaronson bestämmer sig en dag för att jogga åt fel håll i en rondell och blir påkörd av Ashley, som i sin tur envetet försöker hitta en herr Baumann för att dela ut ett paket.

Antero Abreu

Antero Abreu föddes i Luanda men studerade senare juridik i Coimbra och Lissabon. Han var ledare i Casa dos Estudantes do Império (Studenternas hus) och även en av dem som engagerade sig i tidskriften Mensagem.

Tomás Jorge

Tomás Jorge föddes i Luanda och utbildade sig inom farmaci. Han var anställd inom vården i Angola men flyttade senare till Portugal där han bland annat gav ut Areal (Sandfält) 1971. Samlingen Talamungongo publicerades 2006 och innehåller hans verk från 50 år.

Mycket hände efter min död

Med hjälp av en bedräglig jobbförmedlare lämnar en liten familj sitt fattiga hemland och beger sig till den rika ön i jakt på ett bättre liv. Väl framme upptäcker de snart att inget är som de förväntat sig.