Mycket hände efter min död

Med hjälp av en bedräglig jobbförmedlare lämnar en liten familj sitt fattiga hemland och beger sig till den rika ön i jakt på ett bättre liv. Väl framme upptäcker de snart att inget är som de förväntat sig. Det är svårt att hitta arbete och boendet som väntar på dem måste delas med flera familjer. Det blir ett hårt slag för kvinnan i familjen men hon lyckas hitta ett jobb. Mannen tycks inte göra något rätt i sin nya situation och famlar ständigt mellan hopp och förtvivlan.

En söndag på vägen hem går tunnelbanan sönder och familjen går vilse i staden. De talar inte språket och kan inte be om hjälp. Deras vandring i en stad vars gator är märkta av konkurser förvandlas till ett dygnslångt maraton av missförstånd och konfrontationer. Efter en natt förstår mannen att om han inte ber om hjälp kan de vara vilse för alltid. Men om han gör det kan drömmen om ett nytt liv ödeläggas.

Detta är en berättelse om migrationen som social situation, de papperslösas livsvillkor och kampen för en dräglig tillvaro. Romanen utforskar den inre och yttre kampen hos dem som tvingas in i ett utanförskap och saknar förmågan att kommunicera med sin omgivning. Mycket hände efter min död är en svindlande resa genom den europeiska skymningen.

Förlagsinformation