Ayanna Lloyd Banwo

Ayanna Lloyd Banwo, född 1980 på Trinidad och Tobago men numera bosatt i London, är författare. Hennes debutroman När vi var fåglar har utsetts till en av 2022 års bästa debuter av The Observer i Storbritannien och en av 2022 års bästa böcker av The Economist.

Caleb Azumah Nelson

CALEB AZUMAH NELSON är en brittisk-ghanansk författare och fotograf, bosatt i sydöstra London. Han romandebuterade som tjugosexåring med Öppet vatten [Open Water], som vunnit flera litteraturpriser. Hans andra roman Small Worlds kom 2023

Förlagsinformation

Öppet vatten

Två unga personer möts på en pub i sydöstra London. Båda är svarta britter, båda har fått stipendium till privatskolor där de inte passade in. Båda är nu konstnärer - han fotograf och hon dansare - som försöker lämna ett avtryck i en stad som både hyllar och förkastar dem.

Segerstaden

Efter att hon bevittnat sin mors död blir den nioåriga Pampa Kampana tagen i besittning av en gudinna som talar genom henne. Gudinnan ger flickan magiska krafter och berättar för henne att hon kommer att spela en central roll för uppkomsten av en mäktig stad vid namn Bisnaga – ”segerstaden”.

Den siste vite mannen

"En morgon vaknade Anders, en vit man, och upptäckte att han hade blivit mörkt och omisskännligt brun."

En blodsmitta

Från stranden av Zambezifloden till London och Leeds talar dikterna i En blodsmitta om hur avstånd och tid, nationer och historia kan komma att kollapsa inom ens kropp.

Välsigna dottern

I Välsigna dottern möter vi en ung flicka som i frånvaron av vägledning och omsorg finner sin egen väg in i vuxenvärlden.

Jacqueline Crooks

Jacqueline Crooks är en brittisk/jamaicansk författare. Hon föddes i Roaring River på Jamaica och är verksam i London, England. Hon ger skrivkurser för utsatta och exkluderade grupper, främst för äldre, flyktingar, asylsökande och socialt missgynnade barn

Förlagsinformation

Roger Robinson

Roger Robinson är poet och skrivpedagog, aktivist och sångare i King Midas Sound. Han föddes i stadsdelen Hackney i nordöstra London men flyttade som treåring tillbaka till föräldrarnas Trinidad.

Klara och solen

Från sin plats i butiken som säljer artificiella vänner observerar Klara – en artificiell vän med enastående iakttagelseförmåga – noggrant beteendet hos dem som kommer in för att handla. Hon hyser gott hopp om att en kund snart ska välja just henne.