Majid Rasdi

* 1954 i Teheran, Iran

Majid Rasti föddes 1954 i Teheran och har en kandidatexamen i engelska. Han började sin karriär inom barn- och ungdomslitteratur genom att ge ut en bok för barn 1976. Han har även  skrivit filmmanus och gjort tv-program för barn och unga vuxna. Under en period var han chef för barnredaktionen på IRIB2 (kanal 2 av Islamic Republic of Iran Broadcasting Corporation).
Filmer och animationer har gjorts baserade på hans verk. Den mest kända är"The Adventures of Little Ali", en serie som handlar om det åtta år långa kriget mellan Iran och Irak och återberättar en 8-årig pojkes minnen, vars pappa har deltagit i kriget.
Han är medlem i Iranian Association of Writers for Children and Youth och hade även varit ordförande under en period. Rasti har arbetat inom skolvärlden och har undervisat i kreativt skrivande för barn. Majid Rasti har varit redaktör för barn- och ungdomspublikationer. 

källa: http://nevisak.ir/en

 

Bibliografi – böcker

Kusinerna började gå mot varandra med famnarna fulla av taggar.De gick båda runt jordhögen utan att nå varandra. De vandrade runt, runt så länge att de blev tr...