Vår del av natten

En pappa och hans son färdas genom Argentina i bil, från Buenos Aires till vattenfallen i Iguazú, alldeles vid gränsen till Brasilien. Det är mitt under 1970-talets militärdiktatur, beväpnade soldater kontrollerar vägarna och stämningen i luften är spänd.

Slätten

Duanfang återvänder till Familjen Wangs by efter två års studier under kulturrevolutionens sista skälvande år. Det är ett samhälle där traditionella hierarkier har omkullkastats, men där livet för den unge Duanfang ändå tycks hopplöst instängt och förutbestämt.

Adua

Adua är en roman som sätter migration, rasism, tillhörighet och identitetsfrågor på sin spets.

Kroppen jag föddes i

Mexiko City. Sjuttiotalet övergår i åttiotal. I en dysfunktionell familj med två föräldrar som lever ut tidens progressiva ideal försöker en ung flicka hitta sin plats i tillvaron.

Och fåglarna flög

Sedan urminnes tider har gamla och unga om höstarna fångat småfåglar på Floryslätten utanför Istanbul.

Möten med balocher - varje människa är ett epos

Möten med balocher är en mycket gripande skildring av människor och miljöer som Doulatabadi mötte på sin resa till sydöstra

Béni eller Ett eget paradis : Béni ou Le paradis privé

Tvåspråkig utgåva. Béni är en kille i övre tonåren som bor med sin familj i en förort till Lyon. Hans föräldrar är från Algeriet, men själv ser han sig som fransk. Han kämpar för att komma vidare i livet och inte bli fast i förorten och dess problem.
Förlagsinformation

Den sveklösa jorden: berättelser från en bergstrakt (Houtu: Lüliang shan yinxiang)

Samlingen innehåller 17 noveller som alla utspelar sig på landsbygden under 1960- och 1970-talen.

Anna Gustafsson Chen

Den lilla trädgården

Den lilla trädgården börjar med att två män sitter och talar om en tredje på ett kontor vilket äger alla maktens symboler:

Whisky : roman

En politisk agitator lynchas av sina åhörare. De stenar honom till döds för att sedan skända och stycka hans lik: Huvudet lossnade, ögonen rann ur sina hålor och bröstkorgen krossades. Lite senare var han av med armar och ben. Men när mobben skingrats börjar den stympade kroppen att skaka.