Molnfågel

En liten fågel träffar en dag två barn, och bestämmer sig för att stanna kvar hos dem. Barnen är ju så snälla mot fågeln, och de tycker så mycket om varandra. Ändå känner sig fågeln inte riktigt lycklig...Molnfågel är en vacker bok om att våga vara självständig och att följa sina drömmar.

Om natten i Chile

"Nu är jag på väg att dö, men jag har fortfarande mycket att säga. Jag kände frid. Tyst och stilla var jag, frid rådde. Men så plöstsligt kom saker och ting upp till ytan. Det är den åldrade ynglingens fel. Jag kände frid. Nu känner jag inte frid.

Fransson och Flax

Fransson och Flax tycker att livet på gården är trist, trist, TRIST! De hoppar ombord på bussen som skuttar och skakar hela vägen till den Stora Staden. Men storstadslivet kan bli lite väl spännande för en katt och en pärlhöna på vift. Borta bra men hemma bäst, eller?

Fågeln som vrider upp världen

Fågeln som vrider upp världen är en blandning av detektivhistoria, science fiction, dröm, saga och politisk självanalys.

Sushi och kondoren

Sushi är en indianpojke som lever vid Titicacasjön i Bolivia. Hans far har en gång fångat en kondorunge, som nu har blivit stor. En dag vill kondoren flyga sin väg och innan Sushi vet ordet av har han svingat sig upp på fågelns rygg. Tillsammans får de uppleva dramatiska äventyr bland bergen.

Kvinnoväktarna

Den unga Hager håller på att bli kvinna. För henne är det en förbannelse. Hennes farmor spottade sju gånger på marken och tre gånger på sitt eget bröst den dagen hon föddes. Sedan återvände hon till sitt bås.