Bunda och amerikanens död

En amerikan har hittats död under oklara omständigheter i Benguela, Angolas näst största stad. den amerikanska ambassaden är på krigsstigen. Kan det röra sig om ett terroristbrott?

Säkerhetspolisen i Luanda skickar sitt senaste stjärnskott, den baktunge agenten Bunda för att förstärka den lokala polisen. - Så ser scenöppningen ut för en räcka händelser runt den amerkanske ingenjörens död.

Bland de personer som lyser klarast är Julio Fininho, demobiliserad soldat utan pension eller anställning, som hittat ett ovanligt sätt att försörja sig på och Maria Antonia, för vacker och intelligent för att kunna få ett hederligt jobb. För att inte tala om titelpersonen själv – Jaime Bunda – dryg, arrogant romantisk, intuitiv och skarpsinnig, med ett stort manligt ego, som utmanas av den attraktiva afroamerikanska FBI –agenten Shirley, utsänd att följa utredningen på plats.

Förutom en spefull kritik mot USA, som går som en röd tråd genom boken, finns det en massiv vidräkning med de inhemska oligarker som förde ut svindlande belopp ur landet på den socialistiska tiden, då privat ägande var förbjudet och allting tillhörde alla. Och vem var då skyldig till amerikanens död? – Författaren föreslår två möjliga lösningar. Det blir upp till läsaren att hitta sin sanning.

Förlagsinformation

Externa länkar