En bok

Vad är en bok? Det kan vara en utklädningsdräkt eller en klocka som går fram och tillbaka, eller till och med ett vrål som aldrig tidigare hörts. Andrés López detaljrika bilderbok En bok ställer frågan och erbjuder många svar. En bok kan nämligen vara just ett svar, på en fråga som vi ännu inte ställt.

En bok är tankfullt och fantasifullt utförd i den prisade mexikanske illustratören López säregna bildspråk. Här finns stora bilder att drömma sig bort i och världar att besöka. Dessutom kan läsaren på varje uppslag leta efter särskilda små figurer, vilket försänker en i läsningen ännu mer.

En bok är inte en bok om böcker. Den handlar inte heller om dinosaurier och hur de inte lärde sig läsa eftersom deras armar var för korta för att hålla en bok. Det är inte en bok med recept som ”Hur man förbereder en läcker ordsoppa”, och inte heller en bok med instruktioner för att bygga ett skepp för att åka till rymden och få reda på hur böcker är på andra planeter. Nej. En bok är en bok om en bok, och om dig.

Förlagsinformation