Anita och drakarna

»Det är inga riktiga drakar«, påminner min bror Juan mig. »Det är bara flygplan som flyger.«
»Humph«, säger jag. »Lämna mitt palats genast. Ni tjänar kan vara så jobbiga.«
»Vi bor inte i ett palats!« svarar min storebror Tony.

En bok

Vad är en bok? Det kan vara en utklädningsdräkt eller en klocka som går fram och tillbaka, eller till och med ett vrål som aldrig tidigare hörts. Andrés López detaljrika bilderbok En bok ställer frågan och erbjuder många svar.

Pips mamma

Den elaka katten Mjau lever för att jaga, plåga och äta upp smådjur. En dag knycker hon ett alldeles nyvärpt hönsägg och äter upp det. Efter ett tag börjar hennes redan stora mage växa och bli större och större, och en dag föder hon en liten kyckling.

Laba - den godaste gröten

Yan är en flicka som bor på en gård i Kina. Det är mitt i vintern, den sista månaden på året. Varje dag tittar Yan på kalendern på väggen; hon väntar på att det ska bli den åttonde dagen i månaden. Den dagen kokar man nämligen laba – åttondedagsgröt.

Socker i mjölken

Att komma ensam till ett nytt land är inte lätt. Det känns det hopplöst att få vänner och lära sig trivas. 
Då berättar moster en gammal saga om ett folk som tvingades fly till ett annat land, där kungen först inte ville ta emot dem.

Mer än något annat glittrar det

Detta är en bok om vatten och hur det är källan till allting, men också finns inuti allting som är vid liv.

Hassan och ghoulen

"Det var en gång, för länge sedan, i en vacker liten by vid bergets fot, en pojke som hette Hassan. Eftersom pojken var både smart, stark och modig på alla sätt, kallade byborna honom för “modiga Hassan”.

Joni och grottans hemlighet

Boken är Heenas tolkning av en klassisk koreansk folksaga, om flickan Yeoni som bor tillsammans med en gammal kvinna. Yeoni gör allt den gamla kvinnan ber henne om. En väldigt kall dag blir hon skickad för att för att hämta sallad, men var ska hon hitta sallad i snön?

På pappas axlar

Niki Daly vill med den här boken hylla världens alla pappor.

Förlagsinformation

Monsteriet

Sedan urminnes tider hade monstren bott i Monsteriet. Nu är det natt, Monsteriet sover och snarkar med öppen mun. Då rymmer monstren ut i världen. De tar sig in i staden och fyller gatorna. Alla människor blir förskräckligt rädda och springer in i sina hus. Monstren har marscherat i dagar nu.