Joni och grottans hemlighet

Utkommer 2022-10-12

Monsterlandet

Utkommer 2022-09-14

Ett rep

Vad är ett rep egentligen? En bok utan ord, men med bilder som lockar fram dina minnen och din fantasi. 

Förlagsinformation

Jag är en hund

Boken är  berättad ur hundens perspektiv. Baek Heenas kännemärke är de omsorgsfullt uppbyggda miniatyrmiljöerna, här skulpterade i lera, som hon sedan ljussätter och fotograferar av.

Evenkifolkets älg

När den gamla jägaren, som tillhör det renskötande evenkifolket, av misstag jagar en älghona med kalv blir han den som sedan tar hand om den lilla älgkalven. De båda fäster sig vid varandra och den lilla kalven blir med tiden en stor och ståtlig älg med krona.

Maomaos längtan

När Maomaos husse och matte skiljer sig blir det startskottet till en livslång resa. Maomao kan inte tänka sig att vara utan någon av dem, för han älskar båda mest i hela världen. Resan tar honom mellan två olika städer, genom byar, floder och årstidernas skiftning. 

Antifanter på taket

— David sover över hos farmor och farfar för första gången. Men när det är läggdags och lampan släcks hör David konstiga och skrämmande ljud. De kommer närmare och närmare. Vad kan det vara?

Förlagsinformation

Magiska godiskulor

Magiska godiskulor handlar om pojken Dong-Dong som i början av boken leker ensam med hängande huvud, till synes ett lite sorgset och ensamt barn.

En fe på badhuset

En fe på badhuset är en bilderbok som handlar om en flicka som går till badhuset med sin lite stränga mamma. I bassängen träffar hon på en rundlagd tant som utger sig för att vara en fe. De två leker i vattnet och fen visar en massa hemligheter.

Vem känner herr Rosa ?

När jag inte kan sova middag tittar jag ut genom fönstret. Utanför ser jag alltid en grå himmel och ett par byggnader som är ännu gråare.Men en dag ser jag något underligt utanför fönstret.En rosa man! En fascinerande berättelse om färger och mångfald.

Förlagsinformation