Mer än något annat glittrar det

Detta är en bok om vatten och hur det är källan till allting, men också finns inuti allting som är vid liv.

Hassan och ghoulen

"Det var en gång, för länge sedan, i en vacker liten by vid bergets fot, en pojke som hette Hassan. Eftersom pojken var både smart, stark och modig på alla sätt, kallade byborna honom för “modiga Hassan”.

Joni och grottans hemlighet

Boken är Heenas tolkning av en klassisk koreansk folksaga, om flickan Yeoni som bor tillsammans med en gammal kvinna. Yeoni gör allt den gamla kvinnan ber henne om. En väldigt kall dag blir hon skickad för att för att hämta sallad, men var ska hon hitta sallad i snön?

På pappas axlar

Niki Daly vill med den här boken hylla världens alla pappor.

Förlagsinformation

Monsteriet

Sedan urminnes tider hade monstren bott i Monsteriet. Nu är det natt, Monsteriet sover och snarkar med öppen mun. Då rymmer monstren ut i världen. De tar sig in i staden och fyller gatorna. Alla människor blir förskräckligt rädda och springer in i sina hus. Monstren har marscherat i dagar nu.

Tromben

När pojken och hans farfar samlar gräs överraskas de av en tromb, en kamp mot väder kan ingen vinna, men pojken och hans farfar har varandra. Detta är en bok som bygger på en novell av nobelpristagaren (2012) Mo Yan.

Ett hål

Yael Frankel använder ett hål för att beskriva sorgen och tomrummet som blir kvar då en älskad person försvinner. Det är en allåldersbok om ett svårt ämne, som kan uppskattas av ett brett spektrum av läsare.

Ett rep

Vad är ett rep egentligen? En bok utan ord, men med bilder som lockar fram dina minnen och din fantasi. 

Förlagsinformation

Jag är en hund

Boken är  berättad ur hundens perspektiv. Baek Heenas kännemärke är de omsorgsfullt uppbyggda miniatyrmiljöerna, här skulpterade i lera, som hon sedan ljussätter och fotograferar av.

Evenkifolkets älg

När den gamla jägaren, som tillhör det renskötande evenkifolket, av misstag jagar en älghona med kalv blir han den som sedan tar hand om den lilla älgkalven. De båda fäster sig vid varandra och den lilla kalven blir med tiden en stor och ståtlig älg med krona.