En karta över omöjlig längtan

En karta över omöjlig längtan är en berättelse om en indisk familj i tre generationer. Handlingen tar sin början år 1907, då Bakuls farföräldrar lämnar Calcutta för att slå sig ner i Songarh, en avsides belägen småstad. Detta är en tid av brittiskt överstyre, av korruption och kasttänkande. I Songarh råder gamla värderingar och konventioner – en relation mellan fabrikörens sondotter och en kastlös yngling är inte tänkbar.

De växer upp tillsammans, två barn som finner varandra när andra övergivit dem. Hon är en djärv och påhittig liten flicka. Han är en föräldralös pojke, intelligent, vetgirig pch obrottsligt lojal mot henne. De är bästa vänner – fabrikörens sondotter Bakul och den föräldralöse pojken Mukunda. Men med tiden djupnar känslorna, och då förändringen upptäcks blir konsekvenserna smärtsamma. Hastigt fattas beslutet att skilja dem åt.
Många år senare återvänder Mukunda till den lilla staden och söker upp familjen som aldrig tvekade att vända honom ryggen. Han är nu en framgångsrik man med ett särskilt ärende och maktbalansen är den omvända.

Förlagsinformation