Från fjärran land det kom ett bud

Översättare:
Original: News from a foreign country came
Romaner Latinamerika

Romanen tar oss med på en resa genom fyra decennier och över lika många kontinenter ? från det koloniserade Algeriet, via Paris på 1960-talet och militärdiktaturens Argentina på 70-talet, och slutligen till Kanada ? mot den fasansfulla och förgörande sanning som för alltid sliter sönder familjen Berence.

Antoine Berence är en respekterad fransk f.d. arméofficer som bor i Quebec med sin fru och dotter. Hustrun Marianne lämnade sin barndoms Algeriet mot slutet av landets blodiga befrielsekrig för att följa med den mycket äldre Antoine. Den tioåriga dottern Ana, som makarna fått sent i livet, får se hur hennes stillsamma värld rasar samman när historien hinner ifatt hennes far. Vad hände egentligen under åren i Argentina? Och vilka är de spansktalande män som hennes argentinska barnflicka Rebecca, vars hela familj utplånats, umgås med? Från fjärran land det kom ett bud är Alberto Manguels första roman från 1991. Det är en resa in mot mörkret, men det är också en kärleksroman, som känsligt utforskar vad som överhuvudtaget går att få reda på om relationen mellan en man och en kvinna, mellan en far och en dotter.
Från fjärran land det kom ett bud är en lysande och oroande roman. Den utforskar det personliga och kollektiva onda som döljer sig i »anständiga « människor, en ondska som hjälper till att upprätthålla grymma förtryckarregimer över hela världen.
Förlagsinformation