Min älskades trädgård

Översättare:
Original: El huerto de mi amada (2002)
Romaner Latinamerika

Detta är en sprudlande kärlekssaga som utspelar sig i författarens barndomsmiljö: de rikas isolerade värld i 50-talets Lima. Gymnasiestudenten Carlitos Alegre, tankspridd och godtrogen, förförs av den sexton år äldre Natalia, vacker och eldig som en lejoninna, på föräldrarnas hemmafest. Det är glupsk kärlek vid första ögonkastet och under dramatik flyr de samma kväll till Natalias paradisträdgård.
Den omöjliga och komplicerade kärleken tycks utan slut, förälskelsen och åtrån obegränsad. Men hindren finns. Utöver motståndet från familjen, bekantskapskretsen och Natalias tidigare beundrare, som de helt tvingas skilja sig från, är det största hotet mot den klumpige men så charmige Carlitos hans enda och falska vänner: de fattiga tvillingarna som gör allt för att klättra upp i klassamhället. De utnyttjar Carlitos hjälpsamhet och blåögdhet på alla sätt och vis och det är på en hårsmån om han klarar sig helskinnad eller inte.

Det här är en koncentrerad och berusande bok, med ett stort ös i berättelsen och språket. Stilen är pratig, ibland utan andhämtning i tankeflöden som rusar fram i känslostarka ord. Bryce Echenique bjuder läsaren på en språkligt hisnande bergochdalbanefärd i kärlek, passion och komik.
Annakarin Thorburn