I morgon har vi andra namn

De bor i Madrid och har levt tillsammans i fem år. Hon är arkitekt och känner sig mer hemma i de nybyggda husen i Madrids förorter än i miljonstadens centrum. Hon ser på deras förhållande som ett livsprojekt. Han skriver böcker - en inåtvänd essäist med intresse för de mest aparta ämnen.

Tredje riket

Redan 1989 skrev Roberto Bolaño denna roman, som han före sin död började bearbeta på nytt och som nu ges ut postumt. Udo Berger är tysk mästare i krigsspel.

Noveller 4: Det ondas hemlighet

Noveller 4: Det ondas hemlighet, som är den fjärde och avslutande delen i Tranans utgivning av Bolanos noveller, är sammanställd ur ett par dokument som han efterlämnade.  

Noveller 3: Den odräglige gauchon

Den odräglige gauchon var det sista manus Bolaño färdigställde och lämnade in till sin förläggare, bara några veckor före sin död.

Isrinken

Vid sidan av de stora verken 2666 och De vilda detektiverna skrev Roberto Bolaño också kortromaner.

Noveller 1. Telefonsamtal

Telefonsamtal är Roberto Bolaños första novellsamling, och gavs ut på spanska 1997. I Bolaños litterära universum är det vardagliga och rakt berättade ofta egendomligt äventyrligt och vindlande.

Den blygsamme hjälten

I Mario Vargas Llosas roman Samtal i Katedralen sitter två män och dricker öl en eftermiddag på en bar i centrala Lima samtidigt som de försöker be­svara frågan: När gick det egentligen åt helvete för Peru?

Noveller 2. Horor som mördar

Roberto Bolanos andra novellsamling publicerades 2001 och innehaller 13 noveller. Som alltid befolkas Bolanos berattelser av en stor skara karaktarer som ar lika ljusskygga som de ar fargstarka.