Dikter och misstag : erotik. historia. vetenskap. drömmar

Jennifer Clements författarskap präglas av dubbla världar: en amerikansk och en mexikansk, en engelsk- och en spanskspråkig. Vandringen mellan två världar och mellan två språk är ett genomgående tema.

Bland blommor: en vandring i Himalaya

Jamaica Kincaids klassiska reseskildring från en fröinsamlingsresa till Nepal, ursprungligen beställd av National Geographics.

Megha Majumdar

Megha Majumdar  föddes 1988 i Kolkata men bor idag i New York, där hon är förläggare på för­­laget Catapult. En eld hyllades stort i den engelsk­språkiga världen när den kom ut och blev oväntat en bästsäljare i USA.

Förlagsinformation

I hjärtat av hjärtat av ett annat land

I hjärtat av hjärtat av ett annat land utgår Adnan från William H. Gass och rör sig mellan Beirut och San Francisco i en såväl personlig som politisk lyrisk prosa om de turbulenta, sneda och av kolonialismen påverkade relationerna mellan arab- och västvärlden.

Etel Adnan

Den libanesisk-amerikanska författaren, konstnären, journalisten och feministförkämpen Etel Adnan föddes 1925 i Libanon med föräldrar från Grekland och Syrien. Efter studier på Sorbonne i Paris flyttade hon 1955 till USA och San Franciscobukten.

Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali

Nomi och Zee tillhör De Infödda – deras far dömdes en gång i tiden till att sitta av sitt fängelsestraff på de isolerade Andamanöarna, och när fängelsetiden är över måste han bli kvar med sin familj och odla upp marken åt britterna.

Inte av denna världen

Gifty studerar neurovetenskap vid Stanforduniversitetet och utför avancerad forskning i syfte att finna en medicinsk behandling mot depression och beroende. Hennes bror Nana var en lovande idrottsman men blev beroende av OxyContin efter en fotskada, vilket fick oerhörda konsekvenser.

Sötvatten

Akwaeke Emezis debutroman Sötvatten är en ytterst originell uppväxtskildring som baseras på författarens egna erfarenheter, men som berättas genom huvudpersonen Adas olika själar eller andar ett slags inre röster som står i konflikt med varand ra och påverkar riktningen för Adas liv.

Akwaeke Emezi

Akwaeke Emezi är författare, videoartist och konstnär som motsätter sig alla kategori­seringar. Hen identifierar sig som såväl icke-binär som icke-människa och säger sig existera i mellanrummen.