Anjum Hasan

* 1972 i Shillong, Meghalaya, Indien

Anjum Hasan är en av Indiens mest berömda poeter och skribenter.Hon är också redaktör för kulturtidskriften Caravan Hon är född i Shillong och bor nu i Bangalore tillsammans med den svenske författaren Zac O’Yeah. För romanen Bort, bort nominerades hon till Man Asian Literary Prize 2008. Hennes debutroman Lunatic in my Head utkom 2007 och nominerades till Crossword Book Award.

Förlagsinformation

Citat 

Jag tror att det alltid är en utmaning att försöka fånga samtida ögonblick, men om vi inte försöker så kommer våra liv och våra städer att bli fullständigt förändrade utan att det kommer att finnas någon beskrivning av hur det gick till.
ur [[Intervju med Anjum Hasan]]

Självbiografin kan vara en rik källa för fiktionen, men frågan är - hur använder man den? Det är en sorts alkemi som måste uppstå; det är inte bra fiktion bara för att det har hänt dig på riktigt.
ur [[Intervju med Anjum Hasan]]

Det är väldigt njutbart att låta berättelsen jäsa i tankarna medan skrivprocessen pågår, och tillåta att saker uppstår, liksom föreslås av berättelsen själv.
ur [[Intervju med Anjum Hasan]]

Externa länkar 

Bibliografi – böcker

Neti, neti. not this, not this
Varför är det så svårt att träffa rätt? 25-åriga Sophie Das har flyttat från byn Shillong till Bangalore på jakt efter arbete, frihet och ett eget...

Dikter, noveller, essäer, utdrag, m.m.