Ayfer Tunç

* 1964 i Adapazan

Ayfer Tunç föddes 1964 i staden Adapazari i Turkiet. Hon har examen i statskunskap från universitetet i Istanbul. Under sina studieår skrev hon åtskilliga artiklar för olika litteratur-, kultur- och konsttidskrifter. Mellan 1999 och 2004 arbetade hon som huvudredaktör på bokförlaget Yapi Kredi. Hennes bok ”Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek” (Mina föräldrar kommer på besök om ni inte har något annat för er) publicerades 2001 och möttes av stor entusiasm.

 År 2003 vann boken det internationella Balkanika-priset, som instiftats i ett samarbete mellan sju länder på Balkan. Detta möjlig-gjorde utgivningen av översättningar av verket till sex balkanspråk. Dessutom publicerades boken på arabiska i Syrien och Libanon. Ayfer Tunç har också arbetat med Tv-dramaproduktioner som manusförfattare. Den turkiska originalutgåvan av Sagan om Herr Aziz (Aziz Bey Hadisesi) publicerades år 2000.

Förlagsinformation

 

Externa länkar 

Bibliografi – böcker

Sagan om herr Aziz är en bok som nästan uppnått klassikerstatus i den samtida turkiska litteraturen och gjort sin författare känd för en bred läsekrets. Ayfer Tun...