Blessing Musariri

* 1973 i Zimbabwe
Blessing Musariri är en prosaförfattare och poet från Harare. Hennes relation med poesi började i skolan efter registreringen för tal och drama lektioner som hon fortsatte i sex år. Under denna tid lärde Blessing och reciterade poesi varje år på de allierade Arts Eisteddford Festival. Denna exponering för poesi inspirerade henne att börja skriva sin egen poesi.
 
Blessing fick sin första internationella offentliggjorts i Granta New Writing Vol. 14 under 2006, med dikten "Popular Fiction". Detta, tillsammans med en annan, "Holding On", lästes ut på BBC World Service Christmas Special i december 2005. Under 2008, tre av Blessings dikter var med i Poetry International Vol. 12 (San Diego State University Press). I denna publikation ingår dikten "pandemi", som vann ett hederspris i 2009 Susie Smith Memorial Prize.
 
Under 2010 Blessing var en av fyra kvinnliga poeter med i en antologi utgiven av kanel Press, Solrosor i dina ögon; titeln på boken är en linje från en av hennes dikter. "Mitu s Spice Tour", publiceras också i denna antologi, presenterades som Lördagen Poem i The Guardian på nätet den 17 april 2010. Blessing var en av de två poeter som deltagit i en tio dagars PR-turné för Solrosor i dina ögon, som , förutom att besöka Wales och London, ingår en poesi session på Guardian Hay Literary Festival.
 
Blessing skriver också noveller, barns berättelser, radio och manus och modern vuxen skönlitteratur. Förra året hon av Afrcan Crim Fiction Prize för berättelsen Useful Knowledge for a World Class Detective-The Black Mamaba Journals.
 
Ett återkommande tema hos henne är tron på att färfaderna finns i närvarande i männikors liv.