Félix Bruzzone

* 1976 i Buenos Aires

Félix Bruzzone studerade litteratur på Universidad de Buenos Aires och utbildade sig så småningom till grundskolelärare. Han har ut- setts till en av decenniets viktigaste författare av Argentinas största dagstidning, Clarin.
Bruzzones författarskap kretsar kring identitetsskapande i spåren av den argentinska militärdiktaturen från 1970- och 80-talet och de avtryck som denna blodiga historia lämnat i dagens demokratiska Argentina. Bruzzones föräldrar var bland de tiotusentals personer som spårlöst försvann under militärjuntans styre.
2006 startade Bruzzone bokförlaget Tamarisco. Hans första bok, novellsamlingen 76 gavs ut på samma förlag 2008. Senare samma år kom första upplagan av Mullvadarna (Los Topos). Boken gavs sedan ut i ny upplaga på Argentinska Penguin Random House. Sedan dess har en rad andra böcker av Bruzzone getts ut, både i Argentina och övriga världen.

Förlagsinformation

Bibliografi – böcker

Los Topos
Mullvadarna rör sig i gränslandet mellan romantisk roman och noir fiction. Huvudpersonen tar oss med på en jakt genom Argentina, men också genom sig själv, efter hans...