Ma Van Khang

* 1936 i Hanoi, Vietnam

Ma Van Khang kommer från Hanoi, där han föddes 1936. Han gick redan som tonåring in i armén och skickades till Kina för att utbilda sig till lärare. Efter att ha avslutat sin lärarutbildning i Hanoi placerades han i Lao Cai-provinsen nära kinesiska gränsen. Han kom att arbeta bland den bergiga provinsens minoritetsfolk i tjugo år - som lärare, som assistent till Folkkommitténs generalsekreterare och som journalist.

Sedan landets återförening på 70-talet lever Khang i Hanoi. Han arbetar för närvarande bland annat som chefredaktör för Vietnams Författarförbunds Tidskrift för utländsk litteratur, som introducerar internationell litteratur på vietnamesiska.

Ma Van Khang debuterade 1961, då han fick sin första novell tryckt i en litterär tidskrift. 1979 kom hans första roman och han har därefter givit ut ett tiotal romaner och lika många novellsamlingar. Flera av hans verk finns översatta till engelska, ryska, japanska och thailändska, däribland Against the Flood (Curbstone Press, 2001).

 Karin Lidén

Bibliografi – böcker

Khiem är direktör för kulturenheten på Departement T, vars främsta uppgift är att årligen publicera departementsledningens interna dokument. Han är den enda författaren på ett verk fullt av...