Atlas över de dimhöljda kontinenterna

En vinternatt, då 7079 år förflutit från världens ­skapelse, 1681 år från Kristi födelse och 1092 år från Profetens flykt till Medina, då det rådde sådan köld att nattvakterna flydde från gatorna ner i badhusens pannrum, stävar Ihsan Arabens galär in i Konstantino

Det väderbitna benranglet : haiku

Matsuo Basho (1644-1694), som tillsammans med Issa, Buson och Shiki räknas  som en av de fyra stora, japanska haikumästarna.

Den vita borgen

En ung italiensk ädling tas under en sjöresa till fånga av turkiska sjörövare och förs till Istanbul. Tiden är 1600-tal. Han blir slav hos vetenskapsmannen och astrologen Hodja. De båda männen visar sig vara lika varandra till förväxling.

Flickan som vävde sidenmattor

Det är 1620-talet. I en liten persisk by bor en 14-årig flicka med sina föräldrar. När fadern plötsligt dör flyttar flickan och modern till släktingar i den myllrande, exotiska staden Esfahan. Av sin farbror lär sig flickan hantverket att knyta mattor.

En färd i det inre av landet

En färd i det inre av landet, på japanska Oku no hosomichi, är en lyrisk resebeskrivning med invävda haiku-dikter av Japans genom tiderna mest kände haiku-poet Matsuo Basho (1644-1694).

Eldens minne 1. Födelser

En fantastisk trilogi om Latinamerikas historia. Första delen är i sin tur uppdelad i två delar: den första berättar om tiden före erövringen, den andra om tiden från de första kolonisatörernas ankomst fram till 1700. Andra delen omfattar tiden mellan 1700 och 1900.