En annans ansikte

En vetenskapsman får sitt ansikte groteskt vanställt i en laboratorieolycka. Som en följd av detta förlorar han kontakten med omvärlden och blir en ensling. Till och med hans fru vämjas över det missbildade anletet.

Att falla

En trettonårig pojke skadas på ett födelsedagskalas. Som vuxen skriver en av de andra pojkarna om episoden, där han erkänner för sig själv att skadan inte var en olyckshändelse. 

Mitt instängda hjärta

Nadia undervisar i samma skola som sin man, Ange. De är båda starkt engagerade lärare som brinner för sitt yrke och sina  elever.

Egen eld

Kommer ut september 2012

Ett par, gifta sedan länge, tillbringar en ovanlig vecka på var sitt håll. Ya´ari som är ingenjör ägnar tiden åt att sköta sin gamla pappa, sina barn och barnbarn. Hans fru Daniela flyger från Tel Aviv till Östafrika för att ta farväl av sin äldre döda syster.

Yalo

Yalo är en fattig ung och förälskad man från Beirut. Han förhörs av polisen för sina påstådda brott: våldtäkt, rån och bombattentat. Men vilka är hans egna brott, vilka är krigets och vilka är historiens?

Analys av ett försvinnande

En ung pojkes far kidnappas och förblir spårlöst försvunnen för förmodad oppositionell verksamhet mot Qadhafi-regimen i Libyen. Ny roman av Hisham Matar

Tills vattnet stiger

Livet ter sig torftigt och ensamt för läkaren Babakar. Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv i ett Afrika märkt av fattigdom och statskupper, har han slagit sig ner på sin mors hemö Guadeloupe. Slumpen gör att han får ta hand om barnet Anaïs vars mor Reinette dör vid förlossningen.

Béni eller Ett eget paradis : Béni ou Le paradis privé

Tvåspråkig utgåva. Béni är en kille i övre tonåren som bor med sin familj i en förort till Lyon. Hans föräldrar är från Algeriet, men själv ser han sig som fransk. Han kämpar för att komma vidare i livet och inte bli fast i förorten och dess problem.
Förlagsinformation

Överste Santiagos slutliga död

Överste Santiagos slutgiltiga död är den sista delen i en trilogi som består av den självbiografiska Krönika om en överfart och

Magisk sådd

När berättelsen tar sin början har Willie nyligen återvänt till Berlin efter en lång sejour i Afrika. Han har lämnat sin hustru och börjar efter påtryckningar från sin syster inse att han, för första gången i livet, måste göra ett medvetet val för att komma vidare.