Muhammeds tystnad

I Muhammeds tystnad riktar han blicken bakåt i tiden, till 600-talet och tiden för Islams grundande. Genom fyra olika berättare ges en bild av profeten Muhammeds liv och leverne. Berättarna är två av hans fruar, hans bäste vän samt en av hans fiender.

Lyckan

När Lyckan Liu flyttade till storstan för att börja ett nytt liv var det inte lumpsamlare han hade tänkt bli. Men vad ska man göra när man är en fattig bonde och inte har vare sig pengar eller utbildning?

Hemlig lycka

Med Hemlig lycka presenteras novellisten Clarice

Levande vatten

Ett kvinnligt jag skriver till ett manligt du och skildrar sin oro och

Passionen enligt G H

En ensam rik kvinna med initialerna G.H. bestämmer sig när hembiträdet slutat för att ägna sig åt det oväntade lyxnöjet städning.

Mitt namn är röd

Ingen konflikt är i dag mer aktuell än den mellan öst och väst, islam och kristendom. Orhan Pamuk har sökt sig bakåt i historien, till sultanernas medeltid, för att skildra hur denna konflikt skär rakt genom dagens Turkiet.

Rykten om regn

En rad dramatiska händelser sätter Martin Mynhardts liv i gungning och han tvingas till omprövning och självrannsakan. Med skrivmaskinen eller skrivblocket som terapeutiskt redskap genomför han psykoanalys på sig själv under en veckas isolering på ett hotellrum i London.

Häxan från Portobello

I Paulo Coelhos nya roman möter vi häxan från Portobello, Athena, en ung kvinna som dubbas till häxa för sin profetiska förmåga.