Yalo

Yalo är en fattig ung och förälskad man från Beirut. Han förhörs av polisen för sina påstådda brott: våldtäkt, rån och bombattentat. Men vilka är hans egna brott, vilka är krigets och vilka är historiens?

Otroso : senaste nytt från underjorden

"Det finns många versioner av hur allt började. Själv är jag övertygad om att Hugo var den som fick idén att skapa en annan värld. 'En annan värld' är bara ett uttryck, men bättre kan man inte säga det. Det var en annan värld, en annan plats, med andra spelregler.

Guds stad

Cidade de Deus, som romanen handlar om, finns i verkligheten. Stadsdelen kom till på 1970-talet för att hysa människor som förlorat sina hem vid en översvämning.

Mödrar emellan

"Min son dödade er dotter." Så inleder Sindiwe Magona sin dramatiska roman, där hon försöker utforska vad som gör att vissa barn växer upp till mördare, en berättelse som baseras på en verklig händelse i Sydafrika.

Tsotsi

Tsotsi (ordet betyder gangster) är den sydafrikanske dramatikern Fugards enda roman, ursprungligen skriven i slutet av 1950-talet men inte publicerad förrän trettio år senare. Den utspelar sig i en kåkstad utanför Johannesburg.

Sjömannen som föll i onåd hos havet

Ett japanskt ungdomsgäng som har sina egna ritualer beslutar sig för att mörda en sjöman, som gått iland för att gifta sig.

red

Det nakna brödet : en självbiografisk berättelse

I Rifbergen råder hungersnöd och torka. Författaren växer upp i djupaste misär i en familj med en våldsam fader och en ständigt kämpande moder. För att undgå hungerdöden tar sig familjen till en av Marockos storstäder.