Brixton Beach

Morgonen den 5 juli 2005 lamslås London av en rad bombattentat. Läkaren Simon Swann hör sirenerna ljuda genom staden medan han förtvivlat springer fram och tillbaka i kaoset. Men vem letar han efter egentligen?
Trettio år tidigare på Sri Lanka fyller en flicka som heter Alice Fonseka nio år. I födelsedagspresent får hon en cykel och den här dagen känner hennes glädje inga gränser. För en stund glömmer hon de vuxnas oro och prat om vad som händer i landet.
Sri Lanka står inför ett inbördeskrig och våldet kommer obönhörligt närmare Alice och hennes familj. Hon tvingas lämna sitt hemland och sin älskade morfar för att fly med modern till England.
I det kyliga London växer Alice upp och skapar sig ett eget liv. Hon gifter sig, får barn och blir en framgångsrik konstnär. Men längtan efter hemlandet och morfadern präglar hennes tillvaro och hon blir aldrig riktigt lycklig vare sig i äktenskapet eller i sitt nya land. Hon har nästan gett upp hoppet när hon oväntat möter kärleken i all dess kraft och innerlighet.
Så randas den där vackra julimorgonen och återigen korsar våldet hennes väg.
 

Förlagsinformation