Kök
De ställen jag tycker bäst om i hela världen är kök. Det spelar ingen roll var det är eller hur det är, bara det är ett kök, bara det är ett ställe där man lagar mat, så trivs jag. Helst vill jag att köken ska vara funktionella och flitigt använda. Med en massa torra, rena kökshanddukar och skinande vita kakelplattor. Fruktansvärt smutsiga kök är jag också vansinnigt förtjust i. Kök där grönsaksrester ligger spridda över golvet och det är så smutsigt att inneskorna blir alldeles svarta undertill är egendomligt nog trivsamma när de är mycket stora. Matvaror för en hel vinter uppradade i ett jättelikt kylskåp med en silverblank dörr som jag lutar mig mot. Och när jag råkar lyfta blicken från den flottiga spisen och de rostiga knivarna, blinkar stjärnorna sorgset utanför fönstret. Jag och köken är kvar. Det känns lite bättre än att tänka att jag är alldeles ensam. (1:a kapitlets inledning)