Mordet på Mr Love

Översättare:
Original: The death of Mr. Love
Romaner Asien

När Maya ligger för döden ber hon sin son Bhalu att skriva den berättelse som varit som ett hål i deras liv och som kommit att prägla mångas öden. Det är en berättelse om mord och passion, svek och förluster och om ett brott vars förövare ännu inte fått sitt straff.

50-talets Bombay, Indien. I sociteten rör sig vännerna Maya och Sybil. Där finns också den förföriske Mr Love, en rik indisk playboy som roar sig med engelsmännens vackra unga fruar när deras män är på tjänsteresor. Han och Sybil inleder ett förhållande med förfärande konsekvenser.

Triangeldramat som följer leder till förluster och svek, utpressning och mord.
Vid Mayas begravning dyker Sybils dotter Phoebe upp. Sybil har efterlämnat några dagböcker som lämnar fler ledtrådar till den berättelse Maya har bett Bhalu att skriva.

Mordet på Mr Love är en myllrande historia som spänner över två kontinenter, ett halvt sekel och griper djupt in i både Bhalus och Phoebes liv. En vindlande roman av klassiskt snitt som blandar passion, mystik, fakta och fiktion.
Berättelsen har verklighetsbakgrund och bygger på det berömda Nanavatifallet i 50-talets Bombay, då en högt rankad marinofficer fick reda på att hans fru var otrogen med en indisk affärsman och sköt honom till döds. Rättegången som följde skakade det indiska rättssystemet i dess grundvalar.
Förlagsreklam