Paradiset finns om hörnet

Översättare:
Original: El paraíso en la otra esquina
Romaner Latinamerika

Till 100-årsminnet av målaren Paul Gaugins död kommer en stor roman om honom och hans mormor Flora Tristán, en gripande saga om utopins nödvändighet och omöjlighet.
Mario Vargas Llosas nya stora roman är ett projekt som sysselsatt honom de senaste femton?tjugo åren. Det är en berättelse som väver samman målaren Paul Gaugins och hans mormor Flora Tristáns livsöden. En rikt orkestrerad, mångfacetterad roman som handlar om utopins nödvändighet och omöjlighet, om viljan att förändra världen och uppfinna sig själv, gestaltat genom dessa båda färgstarka, bångstyriga och skapande personligheter.

Flora Tristán, oäkta dotter till en peruansk officer och en fransk mor, var en på 1830-talet verksam utopisk socialist och feminist som var långt före sin tid i sina försök att mobilisera kvinnorna och arbetarna. Dottersonen Paul var målaren och outsidern som försökte förverkliga sin paradisdröm i Söderhavet. Bådas livsprojekt hade höga personliga insatser och slutade tragiskt, men berättelsen om dem blir en vacker och gripande saga om sökandet som livshållning.
Förlagsreklam