Ursinne

Översättare:
Original: Fury
Barn, Romaner Asien

Malik Solanka är idéhistoriker och dockmakare. En dag tar han steget ut ur sitt eget liv, lämnar sin familj och flyr till New York. Ett ursinne har börjat växa inom honom, och han fruktar att han har blivit farlig för sina nära. Han kommer till New York under en tid av oöverträffat välstånd, när USA står på höjden av sin makt och -rikedom, och han kommer med en längtan att försvinna. Sluka mig, USA, ber han, och ge mig frid.
Men ursinnet finns överallt omkring honom. Taxichaufförer vrålar smädelser. En seriemördare slår ihjäl kvinnor med en betongklump. Storstadens smågräl och bottenlösa förbittring sköljer över honom. Samtidigt börjar hans egna tankar och begär överhettas. En ung kvinna i basebollkeps har dykt upp. Och en annan kvinna, som han kommer att förälska sig i och därmed dras mot ett annat ursinne, med rötter någon helt annanstans.
Ursinne är ett bländande porträtt av staden New York, men också en nattsvart komedi, en oroande lodning av människans mörker och ? inte minst ? en trollbindande kärleksroman.
Förlagsinformation