Madonna i päls

Tjugotalets Berlin är en metropol som sprakar av liv, en stad präglad av banbrytande konst, politiskt muller och sjaskiga kabaréer.

Adua

Adua är en roman som sätter migration, rasism, tillhörighet och identitetsfrågor på sin spets.

Hittebarnet

Ismail aga körs iväg från sin kurdiska by av ryska soldater på frammarsch under första världskriget. Under familjens långvarig flykt stöter de på ett döende spädbarn, som de vårdar och adopterar.

Låt tistlarna brinna!

OBS ny utgåva har preliminär utgivningsdag 2019-05-28 på förlaget Modernista

Det röda fältet

En roman som är en väv av kärlek och grymhet, blod och poesi och som utspelar sig mot bakgrund av de oändliga fälten av mörkröd sorghum på Kinas landsbygd.

Den första brunnen - barndom i Betlehem

Jabra förklarar i ett förord till denna bok, som är regelrätta minnen återgivna i jagform och ingen fiktion, att han till en början velat skriva en fullständig självbiografi.

I skepnad av ett lejon

Romanen utspelas bland marginaliserade immigranter i 1920- och 1930-talets Toronto. Staden expanderar, tunnlar sprängs, en viadukt håller på att byggas.

Hetta

Ruth Prawer Jhabvalas Hetta är en roman om kolonialism och koloniala attityder, som till hälften utspelas under tiden före självständigheten, då en brittisk kvinna, Olivia, förälskar sig i en av de kvarvarande självständiga furstarna. En styvdotterdotter till Oliva är berättare.