Hittebarnet

Ismail aga körs iväg från sin kurdiska by av ryska soldater på frammarsch under första världskriget. Under familjens långvarig flykt stöter de på ett döende spädbarn, som de vårdar och adopterar. Den unge Salman växer upp till något av en särling, men han avgudar sin far och blir senare hans livvakt. Så småningom föder Ismails hustru, Zéro, enson, Mustafa, som konkurrerar ut Salman ur faderns hjärta. I sin hemtrakt var den godhjärtade Ismail en respekterad feodalherre, med det krävs många års slit, innan han uppnår sin ställning i byn där han slagit sig ner. Han märker inte hur byskvaller, intriger och Salmans svartsjuka bäddar för hans egen undergång.

Hittebarnet är en historia om mord och hämnd, passionerad kärlek och glödande hat som utspelar sig i en isolerad by i östra Turkiets. Ovanför byn ligger en borgruin, där örnarna cirklar på spaning efter byte. Mästerskytten Salman är besatt av att utrota dem, men de onda fåglarna återvänder ständigt...

Förlagsinformation

Anmärkning 

Översatt från engelska

Utdrag - inledning 

Månskenet dränkte dalen där byn var belägen. I ett hörn av gården stod Salman stel och orörlig och gnolade dovt och tyst på en egendomlig sång från förr.