Madonna i päls

Tjugotalets Berlin är en metropol som sprakar av liv, en stad präglad av banbrytande konst, politiskt muller och sjaskiga kabaréer.

Mer

Tre gånger i månaden kommer leveranserna. Långtradare fullastade med människor på flykt från Iran, Irak och Syrien. Nioårige Gazas far är mellanhand i en lång kedja av människosmugglare. Leveranserna tas emot och varorna förvaras i en särskilt inrättad underjordisk vattencistern.

Atlas över de dimhöljda kontinenterna

En vinternatt, då 7079 år förflutit från världens ­skapelse, 1681 år från Kristi födelse och 1092 år från Profetens flykt till Medina, då det rådde sådan köld att nattvakterna flydde från gatorna ner i badhusens pannrum, stävar Ihsan Arabens galär in i Konstantino

Serenad

Den tysk-amerikanske professorn Maximilian Wagner återvänder till Istanbul för att försonas med sitt för flutna. På flygplatsen väntar universitetssekreteraren Maya som ska assistera den ålderstigne professorn under hans besök.

Araratbergets legend

I Araratbergets legend berättar Yasar Kemal en gripande kärlekshistoria om den rike beyens dotter, Gülbahar (Vårens ros), som älskade en herde, Ahmet, man av folket.

De tusen tjurarnas berg

Karachullustammen har sedan urminnes tider levt som nomader i Anatolien. 

Gräset som aldrig dör

En grund i bybornas försörjning är den årliga bomullsplockningen på Cukurovaslätten.

Hav av eld

Det är nu mer än trettiofem år sedan Kemal debuterade med sin roman om Memed, "Låt tistlarna brinna!".

Hittebarnet

Ismail aga körs iväg från sin kurdiska by av ryska soldater på frammarsch under första världskriget. Under familjens långvarig flykt stöter de på ett döende spädbarn, som de vårdar och adopterar.