Mullvadarna

Mullvadarna rör sig i gränslandet mellan romantisk roman och noir fiction.

Förlorade själar

Det är i slutet av åttiotalet och Somalia är på randen till det inbördeskrig som landet fortfarande är drabbat av, och som har slagit sönder varje liten rest av ett politiskt system. I Förlorade själar får vi se de mänskliga dimensionerna av detta sammanbrott, i tre kvinnors kamp för överlevnad.

Kobra

En feberaktig saga om de människor som erkände tyrannens rätt att styra över dem.

För många hjältar

Berättaren är en kvinna, Lorenza – i flera avseenden identisk med författaren själv – som tillsammans med sin artonårige son Mateo beger sig till Argentina för att söka upp pojkens far, Ramón, som de inte haft kontakt med på 16 år.

Om natten i Chile

"Nu är jag på väg att dö, men jag har fortfarande mycket att säga. Jag kände frid. Tyst och stilla var jag, frid rådde. Men så plöstsligt kom saker och ting upp till ytan. Det är den åldrade ynglingens fel. Jag kände frid. Nu känner jag inte frid.

Bebådelsen

En kvinna befinner sig i 2000-talets Rom, där hon konfronteras med sorgen och minnena från diktaturens Argentina. Då var hon militär aktivist, blint dogmatisk.

Ett ungdomsporträtt

Denna självbiografiskt baserade novellsvit (Vid flodmynningen, Vår glada ungdom, och Vintern det året) utspelar sig under slutet av 60-talet.