Rosa slajm

Som ett klärvoajant förebud om den kommande pandemin skrev Fernanda Trías redan 2018 Rosa slajm, en olycksbådande science fiction-dystopi om en värld där en epidemi har brutit ut.

Otared

Året är 2026, och Egypten befinner sig på nytt under utländsk ockupation.

Jesusalem

Silvestre Vitalício flyr från storstaden med sina båda söner, en tjänare samt åsnan Jezibel till en gudsförgäten plats ute i ödemarken.

Whisky : roman

En politisk agitator lynchas av sina åhörare. De stenar honom till döds för att sedan skända och stycka hans lik: Huvudet lossnade, ögonen rann ur sina hålor och bröstkorgen krossades. Lite senare var han av med armar och ben. Men när mobben skingrats börjar den stympade kroppen att skaka.

Mästarens list

Patricia Schonstein om sin roman:

Historien om Michael K.

Handlingen tilldrar sig i ett framtida Sydafrika där inbördeskriget härjar. Michael K, en oansenlig och enfaldig parkarbetare från Kapstaden, har lovat att föra sin sjuka mor till den bondgård där hon föddes för att hon ska få dö. Modern orkar inte med den långa resan utan dör under vägen.

I väntan på barbarerna

Berättaren i denna allegori om imperialism och en kulturs sönderfall är en gammal domare i ett avlägset gränsområde i ett fiktivt kejsardöme.

2666

Fyra litteraturvetare på jakt efter den undflyende, mystiskt försvunne författaren Benno von Archimboldi; en mentalt instabil filosofilärare som hör röster och försöker skydda sin dotter från världens ondska; en sportjournalist som istället för att bevaka boxning ställs öga mot öga med döden - vä