Mögel

Hon flydde ett hopplöst äktenskap. Han hade en kvinna på tehus men blev brädad. Hon är en enkel flicka från landet och knappt läskunnig. Han är från utblottad samurajsläkt och klassiskt skolad i gymnasium. Hennes mor tar hushållstjänst hos honom.

Rop i duggregn

En vuxen man ser tillbaka på sin uppväxt i en fattig bondfamilj och hur den präglade honom. Bortadopterad som sexåring återvänder han till byn i samma stund som familjens hus brinner upp, något som för alltid kommer att sätta sin prägel på förhållandet till fadern.

Lyckan

När Lyckan Liu flyttade till storstan för att börja ett nytt liv var det inte lumpsamlare han hade tänkt bli. Men vad ska man göra när man är en fattig bonde och inte har vare sig pengar eller utbildning?

Gräset som aldrig dör

En grund i bybornas försörjning är den årliga bomullsplockningen på Cukurovaslätten.

Hav av eld

Det är nu mer än trettiofem år sedan Kemal debuterade med sin roman om Memed, "Låt tistlarna brinna!".

Jord av järn, himmel av koppar

Handlingen i denna roman utspelas i byn Yalak. Det är härd vinter. Bomullsplockningen under fjolåret gav så litet att byborna blev helt utblottade.

Låt tistlarna brinna!

OBS ny utgåva har preliminär utgivningsdag 2019-05-28 på förlaget Modernista

Magre Memeds hämnd

Magre Memed är Yasar Kemals mest älskade romanhjälte.

Och de brände tistlarna

OBS ny utgåva med preliminär utgivningsdag 2019-05-28 på Modernista förlag

Den omättliga vägen

Föreställningen om abiku andebarnet, som frivilligt låter sig återfödas, är hämtad från den nigerianska yorubamytologin, men motivet är enligt författaren inte speciellt afrikanskt utan återfinns både i irländska och tyska legender och hos Homeros.