Bland blommor: en vandring i Himalaya

Jamaica Kincaids klassiska reseskildring från en fröinsamlingsresa till Nepal, ursprungligen beställd av National Geographics.
Bland blommor är Jamaica Kincaids bok om sitt intresse för att samla fröer från hela världen och kartlägga växternas ursprung, som hon skrev efter en resa till Himalaya. Precis som i den älskade (Boken om) Min trädgård är det en i allra högsta grad personlig blandning av memoar, essä och reseberättelse. 

Tillsammans med tre botanister beger sig Jamaica ut på en vindlande resa i Himalaya för att hitta unika och platstypiska växter. Växter som hon ska plantera i sin trädgård i Vermont (en välkänd plats för alla som läst (Boken om) Min trädgård). I bergen möts de av ett fantastiskt landskap, isolerade byar, rhododendrons som är uppemot tio meter höga. Allt är nytt för Kincaid, inte bara det vackra utan även det groteska och fula inte minst iglarna som förpestar deras resa. Men hon tar sig an allt med sin unika kincaidska känslan för detaljer.

I denna bok blandar Jamaica Kincaid möten med den Maoistiska gerillan med botaniska upptäckter och iakttagelser av det dagliga livet. Bland blommor är en hyllning, inte bara till växter utan även till hemmet och familjen.  

Förlagsinformation