Den rätta tiden för en kula i hjärtat

Översättare:
Original: 설계자들 (The Plotters)
Sydkorea
Ämnesord:

Det viktigaste är inte vem som har fingret på avtryckaren, utan vem som kontrollerar den som har fingret på avtryckaren. Och det är Intrigskaparna, de snillrika personerna som planlägger lönnmord i skuggorna av mäktiga personers beskydd.

Uppfostrad av Old Raccoon, chefen för Mördarnas bibliotek, har den föräldralösa Reseng alltid omgivits av mordplaner och hundratusentals böcker som ingen längre läser. I Seouls korrupta undre värld gavs han aldrig något val till en karriär i lönnmordens tecken … tills han bryter mot reglerna. Den unga, filosofiska mördaren möter då tre unga kvinnor – ett butiksbiträde, hennes rullstolsbundna syster och en vindögd stickningsbesatt tjej – som har en egen, avancerad mordintrig under utrullning.

Kommer kvinnorna att hjälpa honom? Eller är Reseng nästa namn på lönnmördarnas lista, och vem kommer i så fall se efter hans katter Läslampa och Bokstöd? Är det verkligen klokt att låta raka sig hos en barberare som i hemlighet är marknadens skickligaste knivmördare?

Förlagsinformation