En fjärran kust

Översättare:
Original: A distant shore
Romaner Latinamerika

I En fjärran kust möts två människor från var sin del av världen, Solomon från det fattiga och krigsdrabbade Afrika och Dorothy från den nedmonterade välfärdsstaten England. De möts som grannar i ett nybyggt bostadsområde och efter viss tvekan inleder de ett stapplande förhållande där sanning och lögn tycks svåra att skilja från varandra.

Solomon har lyckats fly från Afrika genom en förnedrande och livsfarlig resa. Hans familj är förintad och sitt förflutna som kapten i inbördeskriget är inget han vill tänka på. Dorothy är relativt nyskild, besviken på hur livet blev och ivrig att ordna en dräglig tillvaro åt sig själv. Men sorgerna och spökena ur det förflutna kanske är för många?
Caryl Phillips lyckas med sedvanlig skärpa skriva i glappet mellan den rika och den fattiga delen av världen. Han föddes 1958 i Saint Kitts i Västindien, växte upp i Leeds i England, och bor idag omväxlande i London och New York. En fjärran kust vann Commonwealth Writers? Best Book Award år 2004 för bästa bok i Europa och Asien.
Förlagsreklam