Adania Shibli

* 1974

Född 1974 i Palestina och en av de mest uppmärksammade författarna i sin generation. Tillsammans med Najwan Darwish och Ala Hlehel hör hon till de palesinier som valdes ut till antologin Beirut 39. New writing from the arab world (2010) med författare under 40 år.

Vid sidan av tre romaner, dramatik och noveller publicerade i tidskrifter har Adriana Shibli doktorerat vid University of East London med avhandlingen Visual Terror, där hon undersökt bildanvändningen i västlig media vid skildringen av terrorattacker.

Hon har för närvarande en gästforskartjänst i Berlin, där hon ägnar sig åt ett projekt med utgångspunkt i 1000-talstänkaren al-Ghazalis teorier. Två av hennes romaner - båda prisbelönta - finns i engelsk översättning: Touch som kom i original 2002 och We are equally far from love (2004).

Karavan 2012:1

 

Bibliografi – böcker

I den första delen av Adania Shiblis roman En oansenlig detlalj begår en pluton israeliska soldater ett krigsbrott mot en beduinflicka i Negevöknen. Händelsen...
Masas ; Kullu-na ba id bi-dhat al-miqdar an al-hubb
Beröring är en berättelse om en flickas försök att förstå sin plats i världen. Hon betraktar hur gräset växer eller hur solljuset förvandlar en...

Dikter, noveller, essäer, utdrag, m.m.